ALPLES – Številka 1 pri razvoju pohištva v Sloveniji

Alples je znotraj razvojno-strateškega demo projekta Dom24h nosilni partner sklopa »Napredno notranje pohištvo«. V sodelovanju še z nekaterimi partnerji projekta razvija pametne rešitve interjerja doma Dom24h – enodružinske hiše s poslovnim prostorom.

Pohištvo naprednih kuhinj, spalnic, mladinskih sob in poslovnih prostorov z vključenimi elementi čutnih zaznav je prilagodljivo različnim prostorskih okvirom, stilom in razpoloženjem. Sočutno oblikovanje, ki vključuje sodobne tehnološke rešitve, omogoča popolno uporabnost, udobje in občutek domačnosti. Kombinacije preprostih ploskev, modnih poševnin in prijetnih oblin so lahko osvežujoče svetle, sproščeno naravne ali glamurozno šik. Sodobni uporabnik si poleg udobja in naprednih tehnoloških rešitev želi tudi trajnostnega odnosa do bivanja, zato je pohištvo Alples izdelano iz okolju in človeku prijaznih materialov.

V domačih poslovnih prostorih se iz sanj, misli in lepih spominov tkejo cilji, ki skozi pogovore rastejo v uspešne uresničitve načrtov.

Praktične in čiste postavitve naprednih kuhinj z vključenimi inteligentnimi funkcijami omogočajo sodobno dinamično življenje, ki se sklada tako z naravo sodobnega človeka kot tudi s samo arhitekturo stavbe Dom24h. Nevtralno bela barva razpira prostor vtisom in doživetjem iz zunanjega sveta, dodatek lesa pa občutku naravne topline in človeške domačnosti. Ravna fronta, poleg čistega in urejenega videza, nudi tudi preprosto vzdrževanje in svilnat otip površin. V sklop visokih omar je vključena pametna shrambna omara z vgrajeno tehnologijo za pregled in upravljanje z vsebino. Sodobna kuhinja je del odprtega bivalnega prostora, ki vključuje še jedilnico in dnevni prostor za druženje in sprostitev.

Spalnica in otroška soba nas ob večerih pomirjata in zazibata v spanec, zjutraj pa prebujata v nov dan. Povezovanje plemenitega orehovega lesa ali domačnega hrasta z belino in svetlobo, v prostor vnaša občutek prostornosti, ravnovesje in svetovljanski pridih. Dotik narave in človeške pozornosti se zrcalita v ročno izdelanih detajlih iz skrbno oblikovanega masivnega lesa.

Svetloba nas navdaja s svežino in dobrim počutjem. Poleg naravne svetlobe nas ob sodobnem tempu življenja prebuja, navdihuje ali pomirja tudi umetna svetloba, ki jo prilagajamo našemu trenutnemu počutju. Tako lahko namesto sonca v prostor spustimo žareče in zdravilne barve. Za razvajanje čutov in negovanje različnih razpoloženj s pomočjo pohištvenega elementa čutnih zaznav v prostor pripeljemo zvoke iz narave ali glasbo, lahko pa vanj spustimo vonjave 100% naravnih eteričnih olj.

Pohištvo Alples je sinonim za igrivost, dovršenost in eleganco. Povezava do ALPLESA.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.